Veel spel(l)en in binnenstad Hoorn met Speeldag NL

Reactie(s)
Speeldag NL 2013; Foto Michel Smit

Speeldag NL 2013; Foto Michel Smit

HOORN –  Op zondag 21 september 2014 kunnen kinderen in het centrum van Hoorn helemaal uit hun dak gaan. Ze kunnen tussen 12.00 en 17.00 uur met heel veel spellen en speelgoed spelen tijdens het gratis evenement SPEELDAG NL.

Op zo’n 60 locaties kunnen kinderen van alle leeftijden spelletjes doen, knutselen, sporten, bouwen… spelen dus. En alle activiteiten worden gratis aangeboden met de hulp van alle deelnemers, de vrijwilligers, de sponsors en de gemeente Hoorn. Spelen is een recht. Elk kind heeft het recht om te kunnen spelen. Bovendien is spelen niet alleen leuk maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom organiseert de Stichting Speeldag NL nu voor de zesde maal SPEELDAG NL in Hoorn.

Groot succes

De oorsprong van Speeldag in Hoorn komt uit  de Belgische stad Mechelen en de Duitse stad Ravensburg. Vele activiteiten en attracties zorgen voor een gratis dag spelen, leren, genieten en lachen. Voorgaande jaren trok het evenement tussen de 30.000 en 35.000 bezoekers naar de Hoornse binnenstad.

Speeldag in Hoorn

De stad Hoorn is niet zomaar gekozen. Volgens de organisatie heeft Hoorn veel met spelen en spellen. Zo zijn er het Speelgoedmuseum en de Museumstoomtram, een speelgoedimporteur en een gespecialiseerde Spellenwinkel. Tevens is er een Clowntjesdag en de Vakantiespelen. Het nostalgische Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn heeft ook al vele exposities over speelgoed gehad zoals Lego, Barbie, Jumbo en Playmobil.

Badeendjesrace

De badeendjesrace vindt plaats vanaf 15:00 uur op het parcours Nieuwland-Munnickenveld. 5000 eendjes zullen hier de strijd aangaan voor mooie prijzen. Loten zijn te koop bij o.a. Hema en het Toeristisch Informatie Punt Oostereiland.

Bouwen, gamen en meer

Tijdens SPEELDAG NL kun je veel doen en zelf de nieuwste spellen, games of programma’s komen testen. Nintendo, de Chuggington Zomertoer, Studio 100 maar ook Cartoon Network zijn een greep uit de grote namen die naar Hoorn komen tijdens Speeldag NL.  Op de site www.speeldag.nl vind je alle informatie en het hele programma.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post