Vier mannen aangehouden voor hennepteelt in Oudendijk

Reactie(s)
Archieffoto via @FrankMeissen

Archieffoto via @FrankMeissen

OUDENDIJK – Op donderdagmiddag hield de politie vier mannen aan op verdenking van hennepteelt. Het gaat om een 51-jarige man uit Oudendijk en drie mannen van 36, 42 en 51 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Bestelbus

Omstreeks 14.15 uur kreeg de politie melding dat er mogelijk een hennepplantage was in een pand aan de Zomerdijk in Oudendijk. Er stond een bestelauto bij het pand waarin of waaruit goederen werden geplaatst of gehaald. De gewaarschuwde politie zag de bestelbus korte tijd later rijden in de richting van Beets. Bij controle zaten er drie personen in de auto. In de auto lagen stapels bloempompen en slangen. Het gaat om materiaal dat gebruikt wordt in een hennepkwekerij.

Hennepafval

Bij controle van het pand aan de Zomerdijk bleek, dat hier een hennepkwekerij is was gevestigd. Er waren echter geen planten meer aanwezig. Wel lagen er nog een aantal stekken en vuilniszakken met hennepafval. Bij het perceel was de verdachte uit Oudendijk aanwezig.

De politie hield de mannen aan. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. Het materiaal uit de hennepkwekerij, uit de bestelbus en deze bus zelf werden in beslag genomen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post