Wethouders trappen Zwem4daagse Stede Broec af

Reactie(s)

GROOTEBROEK – De wethouders Bart Nootebos, Nico Slagter, Henk Flierman en Ton Schuitemaker trappen op maandag 15 september om 07.15 uur de zwemvierdaagse af. Ze onderstrepen hiermee dat zwemmen gezond is, voor jong en oud. De zwemvierdaagse is van 15 tot en met vrijdag 19 september in Zwembad De Kloet in Stede Broec.

Wethouder Nico Slagter reikt een Vierdaagse-zwemtas uit aan de 7-jaige Michaël van Klaveren die voor de eerste keer meedoet.

Wethouder Nico Slagter reikt een Vierdaagse-zwemtas uit aan de 7-jaige Michaël van Klaveren die voor de eerste keer meedoet.

Zwemmen gezond

De wethouders: “Je verbrandt razendsnel calorieën, verbetert je conditie en maakt je spieren soepel. We roepen iedereen op mee te doen.” Dat neemt de zevenjarige Michaël van Klaveren ter harte: bij zijn aanmelding kreeg hij van wethouder Nico Slagter een vierdaagse-zwemtas met informatiemateriaal. Michaël zit op de Willebrordesschool en is een waterrat; hij heeft de diploma’s A, B en C al gehaald. Michaël doet de eerste keer mee en wil vijf dagen zwemmen. Dat is niet noodzakelijk want vier dagen is voldoende.

Zwemvierdaagse

Er kan dagelijks worden gezwommen: van 07.15 tot 08.30 uur; van 16.00 tot 18.00 uur; van 18.00 tot 19.00 uur (gezinszwemmen: kinde­ren uitsluitend onder begeleiding) en van 19.00 tot 20.00 uur. Vijf dagen mag, vier dagen zwemmen is voldoende. De afstanden zijn: jeugd tot en met 10 jaar zwemt 250 meter (10 banen), iedereen ouder dan 10 jaar zwemt 500 meter (20 banen). Aan het einde van de vierdaagse is er voor de deelnemers een medaille. Meedoen kost € 3,70 per persoon.

Meer activiteiten

Tijdens de zwemvierdaagse zijn er vele activiteiten in en rond het zwembad. Op vrijdag 19 september is er een minikermis in de sporthal. Muziek, spel­letjes, kindervrijmarkt, stormbaan, minipolo en vele andere leuke attracties zijn te vinden tijdens de vierdaagse.

Inschrijven en KIKA

De zwemmers kunnen zich laten sponsoren voor KiKa (Kinderen Kankervrij) dat fondsen werft voor de kinderkankercentra in Nederland. Kijk voor informatie op www.kika.nl. Het is niet verplicht om je in te zetten voor het goede doel.

Voor de Zwemvierdaagse moet je je inschrijven. Dit kan tot en met 12 september op het gemeentehuis van Stede Broec (op vrijdagmiddag is het gemeentehuis gesloten) of tot en met 16 september in zwembad ‘De Kloet’. Voor meer informatie kun je bellen met 0228 – 512 853 of kijken op www.zwembaddekloet.nl.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post