Heydenrijk inspireert Pancratiusschool bij versieren spoortunnel

Reactie(s)

spoortunnel Oosterblokker wethouder Reus komt kijkenOOSTERBLOKKER – Afgelopen maandag 14 april beschilderden de leerlingen van de Pancratiusschool de nieuwe voetgangerstunnel in Oosterblokker. Wethouder Vincent Reus zocht hen op.

Al voor de bouw van de spoortunnel ontstond bij wethouder Vincent Reus het idee om leerlingen van de basisschool te betrekken. Dit niet alleen vanuit het thema veiligheid, maar ook omdat het naast de school ligt. Daarnaast is het een leerzaam bouwproject. Zij zouden kunnen meehelpen bij de aankleding van de tunnel. Al snel kwam het idee om de tunnel te beschilderen met graffiti. Om de ideeën hiervoor verder uit te werken zocht de gemeente contact met graffitikunstenaar Christiaan Heydenrijk uit Hoorn. En met succes.

Tekeningen

In de afgelopen weken hebben de leerlingen in een speciale graffitiworkshop tekeningen gemaakt voor de tunnel. Deze week hebben de leerlingen samen met Christiaan de ontwerpen op het beton geschetst en met verf ingekleurd. Vervolgens zijn de tekeningen als één geheel aaneengespoten en is een antigraffitilaag aangebracht.

Veilige spoorweg

ProRail werkt in het hele land aan het verbeteren van spoorwegovergangen. Door een spoortunnel wordt de overgang veiliger. De tunnel is zolang er wordt gebouw afgesloten. Zodra de tunnel eind mei helemaal klaar is, zijn de muurschilderingen voor iedereen te bewonderen. De tunnel verbindt het dorp Oosterblokker met het waterrijke recreatiegebied Drachterveld aan de andere kant van het spoor.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post