Enkhuizen: Subsidiepot voor energiebesparende maatregelen leeg

Reactie(s)

enkhuizen DuurzaamENKHUIZEN – Het subsidiebudget van 15.000 euro dat beschikbaar was voor energiebesparende maatregelen voor bestaande particuliere woningen is op. De afgelopen drie maanden zijn er in totaal 25 subsidieaanvragen binnengekomen. De helft daarvan betrof de aanschaf van zonnepanelen. Verder ging het vooral om dak-, vloer- en spouwmuurisolatie en HR++ glas.

2015 weer subisidie

Voor 2015 is er opnieuw € 15.000,– subsidie beschikbaar. Voorlopig gelden dan dezelfde voorwaarden als in 2014. Medio dit jaar neemt de gemeente Enkhuizen een besluit of zonnepanelen onder de subsidieregeling blijven vallen. Over een mogelijke wijziging volgt meer informatie via de website van de gemeente Enkhuizen en in het gemeentenieuws in De Drom.

Lage BTW voor isolatiemaatregelen

Voor 2014 geldt voor de arbeidsuren voor renovatie- en herstelwerkzaamheden (zoals isolatie) van woningen ouder dan 2 jaar een BTW tarief van 6% in plaats van 21%. Ook de arbeidsuren voor duurzame energiemaatregelen zoals zonnepanelen en zonneboilers vallen onder deze verlaagde BTW –regeling. Vraag hierover meer informatie bij uw aannemer/installateur.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post