Enkhuizen vijf dagen centraal in TV Programma

Reactie(s)

gelovenop2_EnkhuizenENKHUIZEN – Het tv-programma ‘Geloven op 2’ bezoekt elke week een andere woonplaats in Nederland, waarbij we kennis maken met de cultuur, historie, het geloof en inwoners van een dorp of stad. In de week van 8 t/m 12 april is dit Enkhuizen.

Uitzending 8 april

In de eerste aflevering in Enkhuizen aandacht voor voorganger Simon van Groningen. Hij raakte aan de drank door problemen in zijn gemeente. Ondanks dat hij verslaafd was aan alcohol, is hij God nooit verloren.  Helaas blijft alcohol een groot probleem in West-Friesland, zeker onder jongeren. De zoon van Simon van Groningen, die ook Simon heet, heeft een project opgericht. Iedere vrijdagavond staat hij met een caravan op een plein in het centrum, en biedt jongeren een kopje koffie en een luisterend oor.

Enkhuizen na de VOC

De tijd van de VOC en de visserij is voorbij, maar ondernemend Enkhuizen gaat gewoon door. Voor de televisie opnames heeft de redactie daarom ondernemers ondervraagd die opvallend zijn of typerend zijn voor Enkhuizen. In de uitzending gesprekken met Fransje Jongert van Enkhuizer Almanak, Wim de Vries van Sprookjeswonderland, Jan Willem Breukink van Incotec (onderdeel van Seed Valley) en Arnoud Hotting van Timmerbedrijf Hotting.

Incotec

In de uitzending van 9 april wordt er een bezoek gebracht aan Incotec. “We zijn de verschillende stappen van het zaadverbeterproces langs gegaan. Jan Willem Breukink heeft ons rond geleid en vertelde tegelijkertijd wat hem drijft,” aldus de redactie van het tv-programma.

Het programma is vanaf dinsdag 8 april tot en met zaterdag 12 april elke middag te zien om 17.05 uur op Nederland 2.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post