Verwijderen fietswrakken en fietswezen bij NS station Enkhuizen

Reactie(s)
Foto Flickr/Matt Brown

Foto Flickr/Matt Brown

ENKHUIZEN – De gemeente Enkhuizen vindt de verwaarloosde fietsen bij het NS station een doorn in ‘t oog. Deze zogenaamde fietswrakken geven het station een rommelige aanblik en nemen daarnaast stallingsruimte in beslag. Tijd voor een schoonmaak actie.

Op donderdag 10 april zal de gemeente Enkhuizen, de fietswrakken op het station gaan labelen en later verwijderen. Indien u merkt dat uw fiets is gelabeld en u wilt niet dat deze wordt verwijderd, haal dan het label eraf, verwijder de fiets van de straat of zorg ervoor dat deze niet meer voldoet aan de definitie van een fietswrak. U heeft hiervoor een week de tijd, daarna zullen de gelabelde fietsen worden verwijderd.

De definitie van een wrak die de gemeente Enkhuizen hanteert is: ‘Een voertuig, dat rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en tevens in een kennelijk verwaarloosde toestand verkeerd’.

De wrakken worden overgebracht naar een opslagplaats waar ze veertien dagen worden bewaard. Als u eigenaar bent van een verwijderd fietswrak en u wilt het terug, dan kunt u hiervoor een telefonische afspraak maken bij de gemeente Enkhuizen, middels (0228) 36 01 00.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post