7 mei starten de 25e wijkenlopen in Hoorn

Reactie(s)

P1020409HOORN – Sportopbouwwerk Hoorn organiseert dit jaar voor de vijfentwintigste keer de Hoornse Wijkenlopen. Liefhebbers kunnen tot en met 25 juni elke woensdagavond in een andere wijk hardlopen. Voor kinderen zijn er de Kidslopen. De eerste loop start op woensdag 7 mei om 19.30 uur bij Sporthal De Kers.

Hardlopen door 8 wijken

Wekelijks wordt er zo veel mogelijk variatie in het parcours aangebracht. Het parcours gaat door acht wijken. Deelnemers lopen hierdoor de ene keer door een park en de andere keer over een verharde ondergrond door de wijk. Het parcours is geschikt voor jong en oud en biedt goede trainingsmogelijkheden voor zowel de recreatieve als de wedstrijdloper. De route is 2,5 kilometer en kan één, twee, drie of vier keer worden gelopen. De route is dus maximaal tien kilometer.

Inschrijving

U kunt zich voor iedere loop op de avond zelf nog inschrijven vanaf 18.30 uur. Een losse inschrijving kost € 4,50 euro inclusief een medaille. Zonder medaille kost het u € 4. Voor de sportievelingen die alle wijkenlopen willen meedoen, is er een stempelkaart te koop voor € 25. Bij aanschaf van de stempelkaart ontvangt de deelnemer een T-shirt.

Kidslopen

Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen meedoen met de Kidslopen. De route van een parcours is dan 500 meter en kan ook één, twee, drie of vier keer worden gelopen. De route is dus maximaal 2 kilometer. Inschrijven kan iedere woensdagavond vanaf 18.30 uur. Kosten: meedoen kost € 1,50 inclusief medaille. Zonder medaille kost het € 1.
De Kidslopen beginnen elke week om 19.00 uur. De Wijkenlopen starten om 19.30 uur.

Agenda

Nieuw is de loop bij Atletiekvereniging Hollandia, deze komt in plaats van de loop rondom de Nieuwe Steen.

Datum Wijk Startplaats Adres
7 mei Kersenboogerd Sporthal De Kers Moerbalk 1
14 mei Risdam-Noord HSV Sport1889 Hondsdraf 47
21 mei Binnenstad V.V. Hollandia Julianapark, Nieuwe Wal 2
28 mei Risdam – Zuid A.V. Hollandia Blauwe Berg 2
4 juni Grote Waal Kanovereniging Flevo Dwaalpark 2
11 juni Risdam-Zuid Sportcentrum Vredehof Vredehofstraat 5
18 juni Zwaag/Blokker S.V. Westfriezen Wilhelminastraat 11
25 juni Hoorn-Noord Hoornse Ren- en Toerclub Holenweg 14D

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post