Bijdrage Hoorn en Koggenland elk 25% voor fietspad Markermeerdijk

Reactie(s)


HOORN – Het Hoornse college van B en W wil 62.500 euro uittrekken voor de aanleg van een fiets- en wandelpad op de Markermeerdijk tussen Amsterdam en Hoorn. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) is bereid om naast de versterking van de Markermeerdijk mee te werken de aanleg van deze recreatieve routes.

Dijkversterking

De combinatie van aanleg van het fiets- en wandelpad met de dijkversterking tussen Hoorn en Amsterdam zorgt voor lagere kosten en minder overlast voor gebruikers en omwonenden van de dijk. Daarbij is dit pad noodzakelijk als het stadsstrand bij de Grote Waal in Hoorn wordt aangelegd. De kosten voor Koggenland en Hoorn zijn 250.000 euro. Het Recreatieschap West-Friesland neemt de helft van dit bedrag voor zijn rekening. Koggenland en Hoorn zouden dan beide 62.500 euro moeten betalen.

Stadsstrand

Wethouder Ronald Louwman: “Wij willen de fantastische ligging van Hoorn aan het water beter benutten. De dijkversterking is een unieke kans om grote stappen te zetten in het ontwikkelen en aantrekkelijker maken van de Hoornse kust. Daarom  willen wij naast een stadsstrand bij de Grote Waal ook een boulevard aanleggen langs over de Westerdijk, met betere fiets- en wandelmogelijkheden en meer verblijfskwaliteit. Een goede en kwalitatieve aansluiting van die boulevard op een fiets- en wandelpad  langs de dijk richting Amsterdam maakt het beeld compleet.”

De gemeenteraad buigt zich naar verwachting in  juni over dit plan.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post