Dief buitenboordmotor gepakt dankzij nat pak

Reactie(s)

politieHOORN – Op dinsdagmorgen 22 april hield de politie een 38-jarige man uit Hoorn aan op verdenking van diefstal van een buitenboordmotor. De verdachte was voor de politie duidelijk herkenbaar aan zijn kletsnatte kleding.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding van een getuige die had gezien dat de man een buitenboordmotor probeerde te stelen vanaf een bootje, dat afgemeerd lag langs het Jeudje. Toen de man de buitenboordmotor los had gekregen en probeerde het van de boot te tillen, verloor hij zijn evenwicht en viel samen met de motor in het water. De man klom weer op de kant en ging er vandoor.

Waterspoor

Aanvankelijk kon de politie het waterspoor volgen. Juist toen de politie de verdachte kwijt dachten te zijn, zagen ze hem fietsen. De man viel op door zijn totaal doorweekte kleding. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Onderzoek

De politie wist de motor weer uit het water te dreggen. De motor is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de buitenboordmotor.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post