Extra raad over vertrouwelijkheid notitie Poort van Hoorn

Reactie(s)

Carbatiusweg_keern-toekomst-grootHOORN – Op verzoek van dertien raadsleden is op dinsdag 6 mei een extra raadsvergadering ingepland. De raadsleden willen een extra raadsvergadering houden om te debatteren over een vertrouwelijke notitie over de Poort van Hoorn.

De notitie werd opgesteld op verzoek van de partijen die in Hoorn proberen te komen tot een nieuwe coalitie; PvdA, SP, GroenLinks, D66 en CDA. In de notitie staat informatie over de reeds gemaakte kosten voor het project Poort van Hoorn. Na een verzoek van de Fractie Tonnaer is de notitie gedeeld met de gehele raad.

Openheid bespreken

Volgens de fracties van Fractie Tonnaer, VVD, VOCHoorn, Hoornse Onafhankelijke Partij, Hoornse Senioren Partij en Hoorns Belang is de informatie in de notitie niet schadelijk voor de gemeente, nog voor derden. De partijen willen de notitie in volledige openheid bespreken, omdat dit volgens hen belangrijk is voor het functioneren van de raad, de noodzakelijke transparantie en de bevolking. Bovendien vinden de partijen dat de notitie essentieel is bij de afweging die gemaakt wordt voor of tegen de verdere aanleg van de drie tunnels die onderdeel uitmaken van de Poort van Hoorn. Daarom dienden de partijen een verzoek om een extra raadsvergadering in.

Op dinsdag 6 mei bespreekt de gemeenteraad of de notitie openbaar kan worden gemaakt en of hij een debat over de memo wil gaan voeren.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post