Hoorn geeft extraatje aan 1100 kinderen en ouderen

Reactie(s)
Afbeelding via Hoorn.nl

Afbeelding via Hoorn.nl

HOORN – In april en mei krijgen ouderen en kinderen van gezinnen met een laag inkomen een extraatje van de gemeente Hoorn. De kinderen van gezinnen met een laag inkomen krijgen een VVV-bon van 20 euro en ouderen die recht hebben op ouderentoeslag krijgen eenmalig 50 euro extra.

In 2013 kreeg Hoorn 280.000 euro extra van het Rijk voor armoedebestrijding. In februari 2014 besloot de gemeenteraad om hiervan ruim 35.000 euro in te zetten voor een extraatje voor kinderen van gezinnen met een laag inkomen en ouderen met een ouderentoeslag.

Het gaat dan om ongeveer 800 kinderen tot en met 18 jaar en ruim 300 ouderen. Ouderen en gezinnen met kinderen die een bijstandsuitkering of ouderentoeslag hebben krijgen het extraatje automatisch. Ouderen zonder ouderentoeslag en gezinnen met kinderen zonder bijstandsuitkering kunnen in ook aanmerking komen voor het extraatje. De voorwaarden zijn:

  • Woont in Hoorn op 1 april 2014
  • Inkomen tot 110 % van de bijstandsnorm
  • Vermogen lager dan 11.700 euro
  • Voor gezinnen: kind(eren) jonger dan 18

Ouders die aan de voorwaarden voldoen kunnen de VVV-bonnen voor hun kind(eren) tot en met 31 mei 2014 aanvragen bij de gemeente Hoorn. Het aanvraagformulier staat op www.hoorn.nl/extraatje. Op het formulier staat precies welke gegevens de gemeente nodig heeft. Op www.hoorn.nl/ouderentoeslag staat hoe ouderen met een laag inkomen een ouderentoeslag kunnen aanvragen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post