Hoorn: Opnieuw geld voor startersleningen

Reactie(s)

tekoopbordHOORN – De gemeente Hoorn stelt opnieuw 100.000 euro beschikbaar voor startersleningen. Eerder heeft de gemeenteraad besloten om dit bedrag te reserveren binnen het budget voor de Kansenkaart. De Kansenkaart is bedoeld om de Hoornse economie een impuls te geven. Op dit moment geldt nog steeds een verdubbelingsbijdrage van het Rijk. Dit betekent dat er in totaal een budget van 200.000 euro vrijkomt.

De starterslening is in 2003 in het leven geroepen. Sinds die tijd hebben ruim 250 starters via een starterslening een huis kunnen kopen. De starterslening dekt maximaal 20 procent van de kosten van de koopwoning (koopsom plus bijkomende kosten), met een maximum van 35.000 euro. De eerste 3 jaar betalen de starters geen rente of aflossing over de lening. Na 3 jaar volgt een toets of de starter de rente en aflossing over de lening kan betalen. Is dat niet zo, dan volgt na 3 jaar opnieuw een toetsmoment.

De starterslening helpt niet alleen starter. Iedere verkochte woning leidt gemiddeld tot 3 tot 6 vervolgtransacties. Dit is niet alleen goed voor de woningmarkt, maar zorgt ook voor een economische impuls naar andere sectoren die gelieerd zijn aan de woningmarkt. Vorig jaar is de starterslening verder verruimd. Daardoor kunnen nu ook starters die nog niet in Hoorn wonen gebruik maken  van de regeling.

Voor meer informatie over de starterslening kunt u kijken op de website www.hoorn.nl/starterslening of bellen met de gemeente Hoorn via 0229-252200.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post