Langdurig aanmeren in haven Hoorn wordt goedkoper

Reactie(s)

haven_toerisme_hoornHOORN – De gemeente Hoorn gaat ligplaatsvergunningen afgeven voor bepaalde tijd met een voordeliger jaartarief.  Op dit moment is in de haven sprake van een onduidelijke situatie als het gaat om het langdurig innemen van ligplaatsen. Dan gaat het onder andere om de plekken waar dat kan en het tarief.

Eigenaren van schepen in afwachting van de nieuwe havenverordening hebben soms tijdelijke toestemming gekregen om langer in de haven te liggen. B en W hebben daarom besloten nu te gaan werken met ligplaatsvergunningen en een jaartarief. De gemeente ziet schippers die Hoorn in het verleden hebben verlaten vanwege de onduidelijke situatie graag terugkeren. Eigenaren van schepen die al lange tijd in de haven liggen, die een voorlopige toestemming hebben gekregen en/of een vergunningsaanvraag hebben gedaan, hebben hierover een brief gekregen.

Tot 1 januari 2016

Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe havenverordening. Deze wordt naar verwachting per 1 januari 2015 van kracht. Over de nieuwe verordening zal ook worden overlegd met de huidige gebruikers van de haven. De ligplaatsvergunningen die nu kunnen worden aangevraagd, zijn geldig tot uiterlijk 1 januari 2016. Dit om alle partijen in de gelegenheid te stellen om te bepalen wat de nieuwe havenverordening voor consequenties heeft.

Jaartarief

Schippers die kunnen aantonen dat zij vanaf 1 januari 2012 meer liggeld hebben betaald dan zij op basis van het jaartarief hadden moeten betalen, krijgen het te veel betaalde geld terug.

[box style=’info’] Wie komen er in aanmerking voor een vergunning?
Ligplaatsvergunningen worden verleend aan eigenaren van:
– schepen die vóór 1 november 2011 in de haven lagen en daar nog steeds liggen
– schepen die een voorlopige toestemming hebben gekregen
– schepen die vanaf 1 november 2011 een aanvraag voor een ligplaatsvergunning hebben ingediend of nog indienen, op basis van de huidige havenverordening
Wie in aanmerking wil komen voor een vergunning, kan een mail sturen naar havendienst@hoorn.nl onder vermelding van: aanvraag ligplaatsvergunning. [/box]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post