Langste lunchtafel van Friesland naar Westfriesland?

Reactie(s)

logo_stedebroec650STEDE BROEC –  Zondag 21 september is het na maanden van voorbereiden het grote moment eindelijk daar:  Ruim 800 stadsgenoten komen samen om aan te schuiven aan een enorm lange lunchtafel. Doel is naast het verbinden van Stede Broec de titel, Langste lunchtafel van Nederland.

Afpakken van de friezen

Afgelopen april slaagde de Friese plaats Grou met een lunchtafel van wel 110 meter met 443 lunchers en pakte daarbij de titel ‘Nederlands langste lunchtafel’. Stede Broec, in Westfriesland wilde in het kader van 650 jaar stadsrechten inzetten op 650 deelnemers, maar kwam op een totaal van ruim 800 aanmeldingen uit.

Op verrassende wijze zullen de tafels worden gemeten en de koppen worden geteld tijdens de lunch komende zondag.  Zullen er echt 800 Stede Broecers zijn aangeschoven en zullen zij het Nederlands record langste lunchtafel breken?

Kracht van Verbinding

Daar waar het Streekhof ooit wegens economische redenen het lint doorbrak herstelt Stede Broec haar weer in ere op deze zondag. Het thema ‘verbinding’ komt terug in alle samenwerkingen die zijn ontstaan om het feestjaar te vieren. Toen en nu, oud en jong, bedrijven en  overheid, inwoners en verenigingen.

Het evenement wordt vrijwel geheel gedragen op de kracht van partners, sponsoren en vrijwilligers. Niet alleen op burendag leert u de buurt beter kennen; mooie initiatieven ontstaan daar ook buiten.  En wel op komende zondag; een gezellig samenzijn voor en door Stede Broecers, met een lunch van streekproducten voor iedereen!

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post