Lintjesregen West-Friesland; 36 onderscheidingen

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – Vrijdagochtend zijn in alle Westfriese gemeenten de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Traditioneel met een smoes naar de raadzaal of ander grote ruimte of via paard en rijtuig zoals in Opmeer. Totaal heeft het de Koning behaagt om 36 inwoners te voorzien van een Koninklijke Onderscheiding, daarvan waren er vier als Ridder van Oranje Nassau (3x Hoorn en 1x Drecherland).

Leeftijden

Niet alle gemeenten geven een leeftijd bij de ontvangers van het lintje. Dat waren de gemeenten Koggenland, Drechterland en Enkhuizen. De overige gemeente die dat wel hebben gedaan laten een wisselend beeld zien qua gemiddelde leeftijd. Hoorn heeft de jongste nieuwe Lid in de orde van Oranje Nassau met 42 jaar. De gemiddelde leeftijd in Opmeer is met 60,5 jaar het laagst. In Medemblik moet je gemiddeld het langst wachten op een lintje, daar was de gemiddelde leeftijd 76,6 jaar. In Hoorn was dat 64,9 jaar en Stede Broec 72 jaar. De oudste ontvanger van het insigne is 83 jaar.

Jeugdlintjes

Hoorn is ook de enige gemeente die jeugdlintjes uitreikt. Drie lintjes lagen klaar voor de Hoornse jeugd die zich verdienstelijk hadden ingezet voor de maatschappij, vrijwilligerswerk of het redden van een persoon.

[box style=’info’] Overzicht van de lintjesregen per gemeente:

[/box]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post