Morris Groenewegen terecht; ‘Hij wilde even weg’

Reactie(s)

morris-groenewegenHOORN – Goed nieuws voor de familie en vrienden van de 18-jarige Morris Groenewegen uit Hoorn. Hij is weer terecht. Uit het telefoongesprek dat moeder Agath met Morris had bleek dat hij ‘even weg wilde’. Hij is nu ter behandeling in een psychiatrische afdeling van een kliniek in Düsseldorf aldus het AD. Zijn moeder probeert hem nu zo snel mogelijk weer naar Nederland te krijgen.

Onwel op straat

Het AD meldt dat een Duitse vrouw de tiener op straat in elkaar zag zakken en direct de hulpdiensten waarschuwde. Later bleek dat Morris door uitdrogingsverschijnselen, door weinig eten en drinken, onwel was geworden.

Morris was vanaf 15 april vermist. Familie starten direct na de vermissing een zoek actie met behulp van social media en de pers. Het Facebook bericht over zijn vermissing van zijn broer Carlo is ruim 4200 keer gedeeld. Zijn moeder maakte elke dag 5 cent over op zijn bankrekening met de hoop dat hij het zou lezen en zou besluiten contact op te nemen.

Dank van familie

De afgelopen dagen was Morris al gesignaleerd op de Veluwe en Beekbergen. Het zou kunnen dat hij daar geweest is op doorreis naar Duitsland. Op facebook maakte de familie het blijde nieuws vrijdagochtend bekend

[box style=’note’] “Lieve allemaal, Wauw wat een hulp, inzet en medeleven hebben wij van jullie gekregen. We hebben hier gewoon geen worden voor. Morris is zojuist gevonden in Duitsland. 100% zekerheid dat hij het is, Agatha heeft met hem gesproken via de telefoon. We zullen dit bericht nog updaten om iets meer informatie aan jullie te geven. Maar wij zijn eerst even alles aan het regelen binnen de familie. Vooral om dit proces voor Morris zo goed mogelijk te laten verlopen. De publiciteit is groot geweest, dus dit zal ook een grote impact hebben. Hopelijk op jullie begrip hiervoor. Dank jullie wel voor alle hulp en actie die jullie ondernomen hebben. Dit is echt onwerkelijk geweest en geeft ons ook een heel goed gevoel over de medemens en dat er zoveel mensen bereid zijn om je te helpen als het nodig is. Zelfs mensen die je niet eens kent. Bedankt!!! Ook namens Agatha, de moeder van Morris.”. [/box]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post