Pas op voor klei op wegen in Westfriesland

Reactie(s)

Foto via Drechterland.nl

REGIO – Door de zeer natte maand augustus vormt klei op de weg nu al een probleem. Dit kan gevaarlijke situaties voor het verkeer opleveren. Het Hoogheemraadschap gaat hierop extra controleren.

Voorkom onveilige verkeerssituaties

Tijdens werkzaamheden op de akkers en velden komt er vaak modder, via de profielbanden van de landbouwvoertuigen, op de openbare weg terecht. Hoewel agrariërs en loonbedrijven hun best doen om de weg schoon te houden, kunnen wegen toch vervuild raken.

Het plaatsen van waarschuwingsborden door deze bedrijven is daarom zeer belangrijk en verplicht. Het hoogheemraadschap controleert in de maanden augustus tot en met februari extra op klei op de weg. Dit wordt gedaan om onveilige verkeerssituaties op wegen rondom akkers en velden te voorkomen.

Controle wegvervuiling

In de maanden augustus tot en met februari controleren de beheerders van het Hoogheemraadschap de wegen intensief op wegvervuiling. Vervuilers worden opgespoord en gevraagd de klei alsnog op te ruimen. Het schoonmaken gebeurt met bezems of een veegwagen en eventueel met water onder hoge druk. Als de vervuiler verzuimt om de weg schoon te maken, ruimt het hoogheemraadschap de klei op. De schoonmaakkosten worden alsnog bij de betreffende vervuiler in rekening gebracht. Ook kan er een preventieve dwangsom worden opgelegd aan notoire vervuilers.

De politie kan proces-verbaal tegen de vervuiler opmaken. Kijk voor meer informatie op www.hhnk.nl (klei op de weg).

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post