Sluishek Willem de Zwijgerlaan wordt paaltje

Reactie(s)


HOORN – Binnenkort worden de sluishekken op de Willem de Zwijgerlaan verwijderd. Deze sluishekken zijn vorig jaar geplaatst, maar moeten weg als gevolg van een uitspraak van de Rechtbank Alkmaar. De bewoners van de Sportlaan en de Willem de Zwijgerlaan zijn hierover per brief geïnformeerd.

Toezegging

De sluishekken zijn geplaatst na een toezegging in 2000 aan de bewoners van de Willem de Zwijgerlaan. Voor de bouw van de woningen aan de Sportlaan is toen toegezegd om de fietsroute tussen de Willem de Zwijgerlaan en de Holenweg te verplaatsen naar de Sportlaan. Na juridische procedures was het college genoodzaakt om deze toezegging na te komen en het verkeersbesluit te nemen om sluishekken te plaatsen.

Uitspraak Rechtbank

Een aantal bewoners van de Sportlaan heeft bezwaar en beroep aangetekend tegen het besluit om de sluishekken te plaatsen. De rechter heeft aangegeven dat er onvoldoende verkeerskundige argumenten zijn voor het verkeersbesluit. Burgemeester en wethouders hebben gekeken naar andere verkeerskundige argumenten, maar kwamen tot de conclusie dat die er niet zijn. Vervolgens heeft de rechter het verkeersbesluit vernietigd. Daarom moeten de sluishekken verwijderd worden.

Sluishekken weg, paal terug

Net als in de oude situatie (zie foto boevn dit artikel van juli 2008) wordt na het verwijderen van de sluishekken een paal geplaatst. Dit, om te voorkomen dat autoverkeer over de brug van en naar de Willem de Zwijgerlaan gaat rijden. Daarvoor is opnieuw een verkeersbesluit genomen. Dit besluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, in het huis-aan-huisblad West-Friesland op Zondag en op de gemeentelijke website www.hoorn.nl.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post