Vanaf 3 april weer gratis kraanwatertappunt bij NS Station Hoorn

Reactie(s)
Foto Henk de Weerd via www.hoorn.nl

Foto Henk de Weerd via www.hoorn.nl

HOORN – Op donderdag 3 april wordt het kraanwatertappunt teruggeplaatst op de Stationsweg. Dan is het weer voor iedereen mogelijk om een zelf meegebracht flesje bij te vullen met water.  Het tappunt is een initiatief van de gemeente Hoorn in samenwerking met waterleidingbedrijf PWN.

De gemeente Hoorn en PWN stimuleren met een watertappunt het navullen van bidons of flesjes. Dit is goed voor het milieu. Er hoeven minder flesjes te worden gekocht, waardoor er minder afval is. Dagelijks gooien we in Nederland 500.000 plastic flesjes weg. De plaatsing van een tappunt past dan ook goed bij het duurzaamheidprogramma ‘Puur Hoorn’ van de gemeente Hoorn. Bovendien is het drinken van kraanwater gezond.

Het kraanwatertappunt staat ieder jaar van april tot en met november op straat. In de winter haalt PWN het tappunt weg om bevriezing te voorkomen, het apparaat te controleren en eventueel reparaties uit te voeren. De exacte locatie is de uitstaphalte van de bussen van Connexxion langs het Noorderplantsoen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post