Westfriesland doet mee met voorleesrecordpoging

Reactie(s)

Woezel en Pip

REGIO – Dinsdag 9 september zal een flink aantal kinderdagverblijven en peuterspeelzalen een Woezel en Pip-voorleesrecordpoging doen. Ook in West-Friesland hebben vele juffen begeleiders zich hiervoor aangemeld!

Week van de Alfabetisering

De voorleesrecordpoging wordt georganiseeerd door Stichting Lezen & Schrijven in het kader van de Week van de Alfabetisering (8 t/m 14 september). Vele onderwijsassistenten, pedagogisch medewerkers en juffen van groep 1 en 2 zijn gevraagd om mee te werken aan deze recordpoging.

Voorleesrecord

Mocht op 9 september alle kinderen op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen vijftien minuten worden voorgelezen dan zal het voorleesrecord zijn geslaagd. Maar liefst tweeduizend organisaties en scholen hebben zich inmiddels aangemeld voor het voorleesrecord! Ook in de gemeenten van de Westfriese Bibliotheken doen er een flink aantal peuterspeelzalen en kinderdagverblijven mee aan de Woezel- en Pip-voorleesrecordpoging.

Belang

Met het voorleesrecord wijst Stichting Lezen & Schrijven de deelnemers nog eens extra op het belang van voorlezen. Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en kan taalachterstanden op latere leeftijd voorkomen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post