Zondag 21 september Sportfair Hoorn

Reactie(s)
Afbeelding via Hoorn.nl

Afbeelding via Hoorn.nl

HOORN – Tijdens de Sportfair kunnen inwoners gratis kennis maken met verschillende sporten en activiteiten die in en om Hoorn worden aangeboden. De Sportfair is op zondag 21 september van 11.00 tot 16.00 uur in Sportcentrum Hoorn en in zwembad de Waterhoorn. Wethouder Ben Tap opent deze dag officieel om 11.00 uur in Sportcentrum Hoorn.

Tennis, zeilen, fitness, dansen, duiken, kunstschaatsen, atletiek of een andere sport? Dertig sportverenigingen en organisaties presenteren hun sport op een aantrekkelijke wijze met leuke programma’s. Zo kan men op een actieve manier kennismaken met verschillende sporten en beweegactiviteiten. Op het hoofdpodium zijn de hele dag door demonstraties van dansgroepen en sporten. Kinderen krijgen een zeskampkaart. Als ze meedoen met zes sporten krijgen ze een mooie Sportfairmedaille.

Aangepast sporten

Op de Sportfair is er veel aandacht voor aangepast sporten. Aangepast sporten is er voor iedereen met een beperking, waarbij het kan gaan om een lichamelijke, verstandelijke, auditieve, visuele, chronische beperking of stoornis binnen het autismespectrum. Tijdens demonstraties wordt getoond wat er allemaal op sportgebied mogelijk is voor mensen met een beperking. Bij de medewerkers van het Sportopbouwwerk en van Sportservice West-Friesland kan men meer informatie krijgen over de mogelijkheden voor het aangepast sporten in Hoorn en de regio. Via het Sport-MEE programma worden mensen met een beperking in contact gebracht met sportverenigingen om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Meer informatie

Stichting Sportfair organiseert deze fair in samenwerking met stichting MEE, Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, zwembad de Waterhoorn en Sportcentrum Hoorn. Iedereen is van harte welkom.

De Sportfair is op zondag 21 september van 11.00 tot 16.00 uur in Sportcentrum Hoorn, Holenweg 14A, en in zwembad Waterhoorn, Holenweg 14 E. Meer informatie over het programma en de deelnemende organisaties op de Sportfair: www.sportfair.nl.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post