CDA kiest GB en D66 in coalitie Medemblik

Reactie(s)
Afbeelding via CDA Medemblik

Afbeelding via CDA Medemblik

MEDEMBLIK – Naar aanleiding van de gesprekken en de verkiezingsuitslag heeft CDA als grootste partij gekozen voor een coalitie van CDA (7 zetels), Gemeentebelangen (4 zetels) en D66 (3 zetels). Het collegeprogramma wordt de komende week verder uit gewerkt. Aansluitend hierop zal een raadsprogramma worden ontwikkeld en doorgerekend. Deze coalitie heeft hiermee gezamenlijk 14 zetels op een totaal van 27 zetels.

De afgelopen weken heeft het CDA alle partijen in Medemblik uitgenodigd om mee te denken over de vorming van een nieuwe coalitie en de diverse kernpunten ten behoeve van een raadsprogramma.

De eerste gesprekken zijn afgerond waarin deze zaken nadrukkelijk aan de orde zijn gesteld. Uit de gesprekken is naar voren gekomen dat meerdere partijen de komende bestuursperiode de samenwerking met elkaar willen opzoeken om tot betere en daadkrachtiger besluitvorming te komen.

Met het opstellen van een breed en gedragen raadsprogramma, dat ook door niet-coalitie partijen op onderdelen zal worden herkend, hoopt het CDA invulling te geven aan deze beoogde samenwerking.

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post