Medemblik: Drie maal Lid in de Orde van Oranje Nassau

Reactie(s)

MEDEMBLIK – Op vrijdag 25 april reikte burgemeester Frank Streng de Koninklijke Onderscheidingen uit aan drie inwoners van Medemblik. De decorandi zijn allen benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

De Koninklijke onderscheiden zijn uitgereikt aan:

Mevrouw P.C. Ros – Wagemaker (Nel) uit Abbekerk (80)

Sinds 1970 organiseert mevrouw Bos diverse ontspanningsactiviteiten voor Stichting Bejaardenwerk in Abbekerk. Actief lid van het seniorenkoor ‘De Vrolijke Toon’ in Abbekerk. Kerkwerkster in de Sint Lambertusparochie gedurende 35 jaar. Lid van de parochiële werkgroep ‘Omzien naar elkaar’ Vanaf 1974 lid en later bestuurslid van het dameskoor. Vanaf 2007 was zij mantelzorger voor haar zus Toos. Als chauffeur jarenlang beschikbaar om mensen – die zelf geen auto hebben-  naar het ziekenhuis te vervoeren.

De heer J.J. Heidinga (Hans) uit Oostwoud (78)

Was 1985 tot en met 2012 chauffeur op de buurtbus. De stoomtram Hoorn-Medemblik heeft een enthousiaste conducteur aan Hans. Hij doet dit vrijwilligerswerk al bijna 25 jaar en  waakt over de veiligheid van de reizigers en vertelt over de historie en de omgeving.

Van 1962 tot 2010 actief lid van de PvdA, meer dan 40 jaar in de functie van secretaris. Ongeveer 20 jaar ingezet voor het tuinproject. Penningmeester bij afdeling West-Friesland van IVN van 1980 – 1986. Gids in Egboetswater. Vanaf 1975 tot en met 2007 ouderling bij de Hervormde gemeente, later de THOMAS gemeente.

J.J.H. Schaminée (Sjaak) uit Wervershoof (72)

Voorzitter van het bestuur van woningbouwvereniging St. Joseph in Wervershoof van 1968 tot en met 1981. Behalve bestuurder ook werknemer en toezichthouder. Begin jaren 90 teruggekeerd als commissaris en de fusie tot woningstichting Het Grootslag begeleid.

Van 1984 tot 1994 penningmeester van de Parochiële Caritas Instelling, op dit moment voorzitter. Voorzitter van de stichting Katholiek Onderwijs De Dijken van 2000 tot 2007. Met zijn inbreng is de Stichting SKO De Dijken tot stand gekomen.

De heer Schaminée bekleedde diverse functies binnen de Raad van Toezicht van de beheerscollege’s van de Rabobank.  Sinds 2009 bestuurder van de Katholieke Ouderen Bond in Wervershoof. Vanaf 2012 lid hoofdbestuur van de KBO Wervershoof, Onderdijk en Zwaagdijk en de Stichting Samenwerkende Ouderen Medemblik. In de commissie actief met cursussen voor 50 plussers.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post