Brandweermannen Stede Broec krijgen lintje

Reactie(s)

stedebroecSTEDEBROEC – Op zondag 6 april heeft burgemeester Goldschmeding aan drie brandweermannen een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Hans van den Mosselaar, Sjoerd Weesies en Jeroen Peijpers van de vrijwillige brandweer Stede Broec zijn benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau en ontvingen hiervoor van de burgemeester een lintje.

Hans van den Mosselaar nam na ruim dertig jaar op 6 april afscheid van het brandweerkorps. Sjoerd Weesies en Jeroen Peijpers zijn ruim twintig jaar brandweerman geweest; per 1 januari 2014 zijn zij gestopt met het brandweerwerk.

Brandmelding smoes

Hans van den Mosselaar had eerst nog een andere klus te doen voordat het officiële moment van de uitreiking plaatsvond. Zondagmiddag werd hij samen met de andere leden van het brandweerkorps opgeroepen voor het blussen van een brand aan de Zesstedenweg. Daar aangekomen bleek dat het bij zijn laatste brandweeroptreden om vals alarm ging, in scène gezet door zijn brandweercollega’s. Bekomen van de schrik ging hij vervolgens samen met Sjoerd Weesies en Jeroen Peijpers naar de brandweerkazerne waar als verrassing aan hen alle drie een lintje werd uitgereikt.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post