Informatiebijeenkomsten na woninginbraken in dezelfde buurt

Reactie(s)

inbraak_woningSTEDEBROEC – In de eerste drie maanden van dit jaar kende Stede Broec al zeker dertig inbraken. In 2013 werd er ruim tachtig keer ingebroken. Vanwege dit hoge aantal gaan de gemeente en de politie de buurtbewoners extra informeren.

Kreeg de buurt na een inbraak eerst een informatieve brief, voortaan wordt er een bewonersbijeenkomst georganiseerd over de werkwijze van de inbreker, de buit en uitkomsten van het buurtonderzoek van de politie. Zo’n bijeenkomst wordt doorgaans georganiseerd bij meerdere inbraken in dezelfde buurt.

Tijdens de bijeenkomst worden de buurtbewoners geïnformeerd hoe ze een verdachte situatie in hun straat en omgeving kunnen herkennen. Met de nieuwe preventieaanpak spelen de gemeente en de politie nadrukkelijk in op de actuele situatie.

Burgemeester Marian Goldschmeding: “Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Op het programma van de bijeenkomst staan onder meer tips waarop inwoners kunnen letten en maatregelen die zij kunnen nemen om het risico op inbraak te verkleinen.”

Bij een geslaagde pilot wordt de aanpak uitgebreid naar de overige Westfriese gemeenten.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post