Betaald parkeren op zon- en feestdagen van de baan

Reactie(s)
Weer gratis parkeren in Hoorn op zondag en feestdagen.

Weer gratis parkeren in Hoorn op zondag en feestdagen.

HOORN – Donderdagavond werd het tweede deel van het begrotingsdebat besproken. De ingediende begroting werd door de gehele raad en dus unaniem aangenomen. Tijdens de begroting werd ook gestemd over het voorstel om het betaald parkeren op zon- en feestdagen weer gratis te maken.

“Het zag er somber uit maar uiteindelijk is het toch gelukt; het parkeren op zon- en feestdagen blijft gratis,” geeft Hoorn Lokaal als reactie. Het invoeren van betaald parkeren op zondagen zou volgens de tegenstanders van de invoering betekenen dat er minder visites voor de bewoners zouden volgen. “Vooral aan de ouderen onder onze inwoners, en het zou een bezoek aan de horeca ook niet stimuleren,” vervolgt Joke van der Meij haar reactie op facebook. Het amendement ingediend door Hoorn Lokaal werd ondersteund door SP, PvdA, HOP, HSP, CDA, Hoorns Belang en Fractie Tonnaer.

Wel tariefsverhoging parkeren

Om de inkomstenderving uit het niet doorgaan van betaald parkeren op zon- en feestdagen te dekken worden de parkeertarieven per 1 januari 2016 nog iets verhoogd. De tariefsverhoging van 14% voor middellang parkeren wordt 18% (wordt €1.65 per uur) en het tarief in de parkeergarages gaat van 42 minuten voor 1 euro naar 40 minuten voor 1 euro. Diverse partijen gingen daarom wel akkoord met het amendement maar wel met de opmerking ‘de beste van twee kwaden’.

Aangenomen of verworpen

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post