Reddingstation Wijdenes start rederskring

Reactie(s)
SARWDS_Meevaren_Janine Walvaart

Andere bron van inkomsten is o.a. de jaarlijkse open dag met het meevaren in ruil voor donateurschap.

WIJDENES – Reddingstation Wijdenes wil de banden met het lokale en regionale bedrijfsleven aantrekken en zodoende meer sponsorinkomsten genereren. Daarom is het reddingstation een rederskring gestart. Van deze rederskring kunnen bedrijven lid worden. In ruil hiervoor worden de bedrijven betrokken bij het reilen en zeilen van het reddingstation en kunnen ze netwerken met gelijkgestemde ondernemingen.

“We zoeken nieuwe sponsors om de operationele kosten deels te kunnen dekken”, zegt Michelle van de Ruit, verantwoordelijke voor de communicatie en fondsenwerving. De doelstelling is dat het reddingstation deels zijn eigen broek kan ophouden. De huidige inkomsten zijn niet toereikend; er is ruim €20.000 euro per jaar nodig voor de exploitatie.

Netwerkclub

Daarnaast wil Reddingstation Wijdenes meer terugdoen voor sponsors, vandaar de oprichting van een rederskring. ”Een soort netwerkclub voor de ondernemers die het reddingstation steunen, met in elk geval één keer per jaar een bijeenkomst waar ze elkaar in een gezellige sfeer kunnen ontmoeten en waar wij uitleg zullen geven over het reilen en zeilen van het station.”

Steun

De eerste reders hebben zich inmiddels aangemeld. Het concept gaat uit van een lidmaatschap voor een langere tijd. Dat zorgt voor continuïteit. De eerste zes bedrijven hebben dat streven inmiddels beantwoord met structurele steun, waar Reddingstation Wijdenes erg blij mee is. Elke reder heeft zo zijn eigen beweegreden om reder te worden van de rederskring. Wat vooral voorop staat is dat de gemeenschap meer verantwoordelijkheid en betrokkenheid kan tonen.

De rederskring zal in het najaar officieel van start gaan. Bedrijven die interesse hebben om reder te worden, kunnen contact opnemen met
Reddingstation Wijdenes: rederskring@sarwds.nl

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post