30 dagen geen alcohol voor burgemeester en wethouders

Reactie(s)

lege_glazen (Small)HOORN – De burgemeester en wethouders van Hoorn gaan de uitdaging aan om 30 dagen geen alcohol te drinken. Doel van  de ‘Ik Pas’-actie, waar iedereen aan mee kan doen, is om te doorbreken dat het gebruik van alcohol zo gewoon is geworden. Samen met inwoners en andere bestuurders uit de regio Noord-Holland Noord doet het college van Hoorn mee.

Voorbeeld geven

‘We zijn er echter nog lang niet en het onderwerp verdient onverkort onze zorg. Teleurstellend is dat ouders, die juist buitengewoon belangrijk zijn, weer vaker toestaan dat hun kind drinkt. We zullen daar natuurlijk mee aan de slag gaan, maar ook ons goede voorbeeld, hoe klein ook, helpt. Daarom sluiten we ons als college aan bij de Ik Pas Actie en nodigen wij iedereen uit om mee te doen.’, aldus burgemeester Onno van Veldhuizen.

 

In control

Sinds 2007 zet Hoorn zich in om het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Dit gebeurt sinds enkele jaren binnen het project In control of Alcohol en Drugs, waarin gemeenten uit Noord-Holland Noord, de GGD, politie en zorginstanties samenwerken. Uit het laatste onderzoek van de GGD onder jongeren blijkt dat de inzet werkt. Kinderen beginnen later, drinken minder en minder vaak.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post