Betrapte inbreker overleden na vluchtpoging (update)

Reactie(s)

Politie-Nederland_smallWERVERSHOOF – Dinsdagavond rond 23.30 uur is een man overleden in de omgeving van bungalowpark de Vlietlanden. De man hield zich verdacht op bij een vakantiewoning op het bungalowpark en werd door andere bewoners van het park opgemerkt.

De man sloeg op de vlucht, waarbij hij door een meertje op het terrein ging en uiteindelijk een weiland in vluchtte. Een aantal bewoners volgde hem en zij troffen de man in dat weiland aan in een sloot. De man is ter plaatse door de politie en personeel van de traumahelikopter behandeld. Hij bleek echter te zijn overleden.

Op dit moment doet de politie onderzoek naar de identiteit van de man.

Update:

Uit onderzoek door een schouwarts in het ziekenhuis blijkt dat de man aan onderkoeling is overleden.

Update 2:

De dief werd opgemerkt door een bewoner. Een aantal bewoners volgde de inmiddels wegrennende dief en zij troffen de man in dat weiland aan in een sloot. Omstanders hebben de man nog geprobeerd warm te krijgen en te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Diverse bewoners van de Vlietlanden vertellen aan Medemblikactueel.nl maar weinig medelijden te hebben met de man. Ze melden dat het schering en inslag is op het park wat inbreken betreft. Zo is er in 2014 bij een inbraak voor vele duizenden euro’s aan juwelen gestolen en heeft personeel van het park met enige regelmaat openstaande deuren aangetroffen.

De vakantieparken in de gemeente Medemblik zijn een geliefd object om inbraken te plegen, zo heeft het vakantiepark in Andijk vorig jaar een treurig record gevestigd door maar liefst 50 woninginbraken in de eerste helft van 2014 te registreren. De Vlietlanden telde aan het begin van dit jaar maar liefst 5 woninginbraken of een poging om in te breken in een woning.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post