Bijzonder lichtproject op gevel van Westfries Museum

Reactie(s)
Foto: Stella van Lieshout

Leerlingen van de kunstlijn proberen het LiGHT-UP tekenen op het Westfries Museum. Foto: Stella van Lieshout

HOORN – Zodra de schemering intreedt op zaterdag 13 juni zal, tijdens de museumnacht NachtKapers, de gevel van het Westfries Museum in een heel ander licht te zien zijn. Het LiGHT-UP Collective werd hiervoor uitgenodigd en werkt samen met leerlingen van de kunstlijn op het Oscar Romero om er een bijzonder kunstwerk van te maken.

De leerlingen kregen afgelopen vrijdag een workshop van kunstenaar Jan Willem Campmans van het LiGHT-UP Collective. Deze groep kunstenaars tekent en schildert met licht op gebouwen of mensen doormiddel van nieuwe digitale software. Zowel analoog als digitaal werd er druk geëxperimenteerd met kleuren, lijnen en natuurlijk de tekensoftware.

Tekenen in het klaslokaal

Het klaslokaal lag vol met kleurplaten van de ornamenten en gevelsteven van het Westfries Museum. Voordat de tekeningen afgemaakt werden liet Jan Willem Campmans zien hoe je een lichtschilderij van iemand maakt met behulp van de tekentablet. Als een van de leerlingen vervolgens uit het ‘schilderij’ stapt, wordt ze geconfronteerd met haar zelfportret, geprojecteerd op de muur erachter. Er klinkt geroezemoes in het lokaal en handen schieten de lucht in. Iedereen wil graag ook zo’n portret van zichzelf. Maar daar was nauwelijks tijd voor; de kleurplaten werden ingekleurd en in groepjes van twee voorzagen de leerlingen de gevel van een nieuw jasje.

Nachtkapers

Tijdens NachtKapers worden al deze tekeningen samengevoegd en stuk voor stuk geprojecteerd. Kom dus ook zaterdag 13 juni naar Hoorn en laat je verwonderen door dit prachtige lichtspektakel. En wie weet mag je het zelf ook eens proberen. Dit project kon mede mogelijk gemaakt worden door het promotiebudget Nu.Hier.Noord-Holland.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post