Blaudzun en De Dijk naar Zomerpop Hoogwoud

Reactie(s)

Blaudzun_zomerpop_HOOGWOUD – Zomerpop in Hoogwoud heeft de eerste grote namen voor zaterdag 5 en zondag 6 september 2015 bekend gemaakt: Blaudzun en De Dijk. Met het nieuwe ‘Vuigland’ blijft het festival bovendien verrassen. “Er valt weer veel te genieten en te ontdekken, voor elke pop-, rock- én dance-liefhebber, ” aldus de organisatie.

Blaudzun met band

Van de twee headliners op zondag is Blaudzun als eerste bekendgemaakt. De zanger met het karakteristieke stemgeluid brak in 2012 definitief door en verkocht sindsdien elk concert op voorhand uit. Zomerpopvoorzitter Wouter Maas: “Aangezien zijn focus nu ligt op het schrijven van nieuwe liedjes, treedt hij dit seizoen slechts beperkt op. Zomerpop is het enige festival in Noord-Holland dat hij aandoet. En niet alleen, maar met voltallige band.”

Twee uur De Dijk

Op zaterdag komt onder meer De Dijk naar Zomerpop. Wouter Maas is apetrots. “Deze band is al dertig jaar absolute top. Hun hits zijn klassiekers die iedereen meezingt, terwijl hun laatste album afgelopen najaar nog op nummer één stond. De Dijk is en blijft gewoon goed, zeker live! Niet voor niets verkopen ze de Heineken Music Hall nog steeds uit.”

Op Zomerpop verzorgt De Dijk een twee uur durend concert. Eerder op de avond vindt het traditionele Zomerpop Diner plaats, gevolgd door Locals Live. Na De Dijk sluit de Rotterdamse band The Cosmic Carnival Express de zaterdag af. Wouter Maas: “Van dampende gitaar- en orgelsolo’s tot folky samenzang, dit swingt iedereen tegemoet.”

Nieuw: Vuigland

Nieuw dit jaar is Vuigland. Hiermee komt Zomerpop tegemoet aan de vraag naar het pure festivalgevoel. Wouter Maas: “Headliners van formaat zijn natuurlijk fantastisch, maar er zijn zó veel goede bands die minder bekendheid genieten! Daarom hebben wij nu Vuigland. In deze tent spelen op de zondag zes bands die gaan verrassen, door stijl én kwaliteit. Hier kun je nieuwe helden ontdekken.”

De eerste act voor Vuigland is bekend: Casa de la Muerte. VPRO’s 3voor12 omschreef de muziek van deze extravagante, Nederlandse podiumbeesten als ‘gipsy salsa met een punk attitude waarbij niemand durfde stil te staan’. Feest dus.

De komende maanden worden door de organisatie nog meer namen bekendgemaakt. Meer informatie en ticketverkoop: www.zomerpop.nl

Multimedia

BLAUDZUN – PROMISES OF NO MAN’S LAND (Official Video)

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post