Brand in woning aan de Nachtegaal in Hoorn (update)

Reactie(s)

brandweer_hoornHOORN – Even na 17.30 uur kreeg de brandweer de melding van een brand in een woning aan de Nachtegaal in Hoorn. De brandweer is met meerdere voertuigen die kant opgegaan. Voor de zekerheid is er ook een ambulance opgeroepen.  De brandmelding volgde na een middag met meerdere uitrukken voor stormschade in Hoorn.

Update 17:53:

De brand betreft volgens de veiligheidsregio NHN een keukenbrand. De bewoners zijn uit de woning. Brandweer geeft het sein ‘brand meester’.

Update 20:12

Uit berichtgeving van het NHD blijkt dat drie kinderen door de vader tijdens de brand uit het huis zijn gered. Twee kinderen waren al snel buiten, maar de derde lag nog te slapen. Door een trap tegen de achterzijde van de woning te zetten is de vader de slaapkamer in geklommen en heeft de kleine gered. De brand is vermoedelijk ontstaan door een vlam in de pan.

Alle bewoners die op het moment van de brand in de woning aanwezig waren hoefden na controle niet naar het ziekenhuis. Volgens het NHD woonden er in de woning twee volwassenen en zes kinderen. Door de brand is de woning niet meer geschikt voor directe bewoning. Voor het gezin wordt opvang gezocht.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post