Burgemeester wordt Bibliotheek directeur voor één dag

Reactie(s)
OnnovanVeldhuizen

Foto Onno van Veldhuizen via zijn Twitterprofiel

HOORN – Op donderdagmiddag 16 april is de Hoornse burgemeester Onno van Veldhuizen directeur voor één dag van de bibliotheek in Hoorn. Lezen betekent heel veel voor hem . “Ik lees eigenlijk heel graag boeken die je er een leven bij geven, zonder dat dat leven geleefd hoeft te worden”, aldus de burgemeester.

Het programma op donderdag 16 april in de Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8:

15:15 – 15:45 Leesadvies van de burgemeester
15:45 – 16:15 Opening kindertentoonstelling
16:30 – 17:45 Hoornse Hemelbestormers in actie

Leesadvies van onze burgemeester

Van Veldhuizen: “Literatuur doet ons voelen wat de geschiedenis probeert uit te leggen en zo kun je met hoofd en hart sneller en verder reizen door ruimte en tijd dan het fysiek ooit mogelijk zal zijn. Door te lezen wonen heel veel mensen een beetje in mij”. Wil jij leesadvies van onze burgemeester op donderdag 16 april tussen 15:15 en 15:45 uur? Mail mc@bibliotheekhoorn.nl met het genre waar jij van houdt.

Kindertentoonstelling

Een aantal leerlingen gaat een superleuke tentoonstelling verzorgen in de bibliotheek die gaat over het waarmaken van hun dromen. De tentoonstelling wordt feestelijk geopend door de burgemeester en de leerlingen zullen de burgemeester een rondleiding geven.

Hoornse Hemelbestormers

Wat zijn jouw idealen als we het hebben over milieu en ruimte? Welke dromen wil jij graag waar maken? Hoe wil jij de wereld verbeteren? Iedereen heeft dromen, en iedereen kan dus meedoen. Ondernemers en ondernemende mensen, jong en oud! Stuur een mail voor 8 april naar mc@bibliotheekhoorn.nl. Vermeld daarin je naam, leeftijd en contactgegevens en kort (max. 5 regels) welke droom je wilt presenteren. Je hoort uiterlijk 10 april of je bent uitgekozen om een presentatie van 5 minuten (pitch) te doen op 16 april voor onze deskundige jury.

De jury bestaat Onno van Veldhuizen, Lobke Berkhout, zeilkoningin van Nederland met vijf wereldtitels, Daphne Koopman, kunstenaar, conceptontwikkelaar en oprichter van mediakantine Loft der Zotheid en de Zwarte Olifant.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post