College Hoorn vraagt extra geld voor vrijwilligers

Reactie(s)

logo_vrijwilligerspuntHOORN – Het college vraagt de gemeenteraad extra geld voor het voortzetten van de maatschappelijke stage en de ondersteuning aan vrijwilligers. Met ingang van dit jaar verstrekt het Rijk geen geld meer aan de maatschappelijke stage, en daarmee aan het stimuleren van vrijwilligerswerk.

Maatschappelijke stages

Tot vorig schooljaar kwamen alle leerlingen in het voortgezet onderwijs in aanraking met vrijwilligerswerk door de verplichte maatschappelijke stage. In 2014 heeft het Rijk besloten om met ingang van schooljaar 2014/2015 de maatschappelijke stage niet meer verplicht te stellen. Ook de financiering vanuit het Rijk is gestopt. Hierdoor valt een aanzienlijk deel van de gemeentelijke middelen ten behoeve van vrijwilligerswerk weg.

Wethouder Michiel Pijl: “Als samenleving doen we een steeds groter beroep op vrijwilligers en mantelzorgers. Het is dan ook van groot belang dat we de ondersteuning aan deze mensen goed regelen. Door goede ondersteuning wordt het aantrekkelijker om je vrijwillig in te zetten en voorkom je dat mensen afhaken. Ook vindt ons college het belangrijk om de maatschappelijke stage, ook zonder financiering vanuit het Rijk, voort te zetten, zodat alle jongeren kennismaken met vrijwilligerswerk.”

Een aanzienlijk deel van de activiteiten van Vrijwilligerspunt werd betaald uit deze bijdrage. Vrijwilligerspunt ondersteunt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en brengt stagiaires en organisaties bij elkaar voor de maatschappelijke stage. Om deze activiteiten te kunnen voortzetten, vraagt het college de gemeenteraad 148.500 euro voor 2015. De raadscommissie bespreekt het voorstel op 24 maart.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post