Enkhuizen bereid om mee te helpen bij opvang vluchtelingen

Reactie(s)

ENKHUIZEN – De gemeente Enkhuizen organiseert op zaterdag 17 oktober vanaf 9.30 uur in de Nieuwe Doelen een interactieve bijeenkomst  over hulp aan vluchtelingen en asielzoekers in Enkhuizen.

Er melden zich veel vluchtelingen in Europa, ook in Nederland. Gemeenten worden opgeroepen om te helpen bij de opvang van vluchtelingen en asielzoekers. “Vanuit onze verantwoordelijkheid zijn wij bereid om mee te helpen”, aldus het college van Enkhuizen. De gemeente vraagt inwoners en instellingen met vragen of een initiatief die gaat over het bieden van hulp aan asielzoekers om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Wat doet de gemeente Enkhuizen?

In overleg met de woningstichting wordt onderzocht of er versneld extra woningen gebouwd kunnen worden, waarin ook statushouders gehuisvest kunnen worden. Statushouders zijn asielzoekers met een verblijfsvergunning. Zo ontstaat er in de asielzoekerscentra weer ruimte voor nieuwe vluchtelingen. Wij zoeken ook naar mensen die statushouders kunnen begeleiden.

Kom naar de bijeenkomst!

De afgelopen tijd zijn er bij de gemeente meerdere initiatieven ingediend om vluchtelingen en asielzoekers te helpen. Ook zijn er veel vragen. De gemeente wil graag tijdens een bijeenkomst op zaterdag 17 oktober hierover in gesprek. U bent van harte welkom. Inloop is vanaf 9.30 uur, we starten om 10.00 uur.

Aanmelden

De gemeente wil weten hoeveel mensen naar de bijeenkomst komen. Meld u vooraf aan via e-mail: 17oktober@sed-wf.nl. Geef daarbij naam en adres door van de persoon of de personen die komen. Als u namens een organisatie aanwezig bent, dan dient u dit ook aan te geven. Aanmelden vooraf is verplicht.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post