Enorme ravage na ramkraak Huesmolen in Hoorn (foto update)

Reactie(s)

ramkraak_ing_02HOORN – In de nacht van donderdag op vrijdag om 04.32 uur pleegden meerdere personen een plofkraak op een pinautomaat van de ING aan De Huesmolen. De bij de ramkraak gebruikte bus is door de daders brandend achter gelaten. De brandweer was snel ter plaatsen om het brandende voertuig te blussen en wellicht een grotere brand te voorkomen.

Melding

Agenten kregen melding van een plofkraak en snelden naar de opgegeven locatie. Een getuige had een harde knal gehoord. Ter plaatse bleek tegen de pui van de pinautomaat gereden te zijn. Deze was volledig ontzet. De verdachten gebruikten hier vermoedelijk een bestelauto voor. Dit voertuig stond in de directe omgeving en stond in de brand. De recherche is ter plaatse om verder onderzoek te doen. Het is nog onduidelijk of er buit is gemaakt.

Update: DEEN

De woningen boven de supermarkt zijn korte tijd ontruimd geweest. Direct boven waar het bestelbusje in brand stond is de personeelskantine en kantoorruimte van Supermarkt Deen. Ook binnen in de supermarkt is de ravage groot. Bij de ruimte waar de balie voor de verkoop van sigaretten was, is de chaos groot. Deze ruimte grenst direct aan de ruimte van de pinautomaat. De supermarkt is wel gewoon open.

ramkraak_ing_01

Getuigenoproep

Een politieheli werd ingezet bij de zoektocht naar de verdachten maar dit leverde niets op. De politie roept getuigen, die nog niet met de politie hebben gesproken, zich te melden. Dit kan via: 0900-8844. Anoniem melding maken kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Foto’s hierboven met dank aan Niels Romein.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post