‘Foute’ fietsen worden verwijderd bij Station Hoorn

Reactie(s)

fietsen_plein
HOORN – Binnenkort gaat de gemeente Hoorn bij station Hoorn weer fout gestalde fietsen verwijderen. Volgens de gemeente zijn er bij NS Station Hoorn genoeg fietsenstallingsplaatsen om fietsen te kunnen stallen. Het is dus niet nodig om fietsen buiten de stalling te plaatsen.

Dagelijks reizen duizenden inwoners van Hoorn en de regio via station Hoorn naar andere plaatsen in de regio of Nederland. “Veel reizigers en bezoekers ondervinden overlast van fout gestalde fietsen. Regelmatig worden fietsen hier hinderlijk en soms zelfs gevaarlijk gestald. Daarbij zorgen fout gestalde fietsen voor een rommelig stationsgebied,” aldus het bericht van de gemeente Hoorn.

Opruimactie

De gemeente Hoorn gaat binnenkort weer fout gestalde fietsen verwijderen bij station Hoorn. Dit gebeurt meerdere keren per jaar. Verwijderde fietsen worden meegenomen naar het fietsendepot. Hier worden de fietsen geregistreerd en gecontroleerd op diefstal. De fietsen worden zo snel mogelijk op de website www.verlorenofgevonden.nl geplaatst. Dit kan enkele dagen duren. De eigenaar van de fiets heeft dan 13 weken de tijd om zijn of haar fiets bij het depot op te halen. Na 13 weken wordt de fiets vernietigd of verkocht.

Wat zijn jouw ervaringen met de fietsenstalling bij Station Hoorn? Reageer hieronder.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post