Geldelijke bijdrage voor bijzondere initiatieven Kaap Hoorn 400

Reactie(s)
KaapHoorn400_cheque_rabobank

Voorzitter van de stuurgroep Ben Tap neemt de cheque van €10.000,- van de Rabobank in ontvangst. Foto OnsWestfriesland

HOORN – Tijdens de persconferentie van Kaap Hoorn 400 op 28 januari jl. overhandigde Tom van Roon namens Rabobank West-Friesland een cheque aan Ben Tap, de voorzitter van de Stuurgroep 400 jaar Kaap Hoorn. De cheque ter waarde van 10.000 euro is afkomstig van het Rabobank Coöperatiefonds en stelt de stuurgroep tijdens het feestjaar in staat om niet-commerciële initiatieven uit Hoorn mede mogelijk te maken.

Ideeën uit de stad

In november en december heeft Productieburo Zorro de stad gevraagd om met ideeën te komen voor de viering van 400 jaar Kaap Hoorn. Dit heeft tot 25 mooie ideeën geleid. Het Coöperatiefonds van de Rabobank heeft in januari besloten om 10.000 euro beschikbaar te stellen om een aantal van deze ideeën uit te voeren. De stuurgroep mocht bepalen welke ideeën een bijdrage uit dit fonds krijgen. 11 van de 25 ideeën krijgen een bijdrage uit het fonds. De overige ideeën gaan allemaal mee in een gezamenlijke fondswerving.

Selecteren van de ideeën

Bij het selecteren is rekening gehouden met verschillende criteria. Allereerst moet er in Hoorn dit jaar een breed en kwalitatief programma worden neergezet. Daarnaast is het belangrijk om zoveel mogelijk initiatieven te kunnen realiseren voor een brede doelgroep. Dit heeft geleid tot een verdeling waarbij vier initiatieven volledig en zeven initiatieven ten dele gefinancierd worden.

Ondersteuning

De initiatieven die worden ondersteund zijn van Concertstichting Johan Messchaert, het Orgelconcert Oosterkerk, het jubileumconcert van de Shantymen Kaap Hoorn en een bijzondere samenwerking tussen Shantymen Kaap Hoorn en het Hoorns Harmonie Orkest. Ook de Hoornse Stadsfeesten, theaterproject de onontdekking van Antarctica, het Hoorns Kunst & Cultuur weekend, TAP theater, de fotowerkgroepen Hoorn, muziektheater Kzing en Oud Hoorn kunnen op een bijdrage rekenen.

Fondsaanvraag

De organisaties zijn inmiddels  op de hoogte gesteld over de bijdrage die zij ontvangen. Zowel de stuurgroep als de betreffende organisaties waarderen de steun van de Rabobank. Hiermee krijgt het Kaap Hoorn jaar een geweldige boost en wordt Hoorn in dit bijzondere jaar nog beter op de kaart gezet, aldus de stuurgroep. Naast de ondersteuning van de Rabobank wordt er uiteraard hard gewerkt aan overige fondsenwerving. In april hopen we alle nog openstaande aanvragen de uitkomst daarvan te kunnen mededelen. De stuurgroep hoopt dat alle aanvragen vanuit de fondsen een bijdrage krijgen, zodat er zoveel mogelijk bijzondere activiteiten in het Kaap Hoorn jaar plaats gaan vinden.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post