Gemeente Hoorn op plaats 17 ‘Great Place to Work’

Reactie(s)

Stadhuis_hoornAMSTERDAM – Dinsdagavond werden in Amsterdam de lijsten bekendgemaakt van de ‘Best Workplaces 2015’. In de categorie Groot en Multinationals eindigde de gemeente Hoorn op een verdienstelijke 17e plaats. Een stijging van vier plaatsen met 2014.

In de categorie grote bedrijven (meer dan 250 werknemers) staat Hoorn op de 17e plaats op de lijst van Best Workplaces 2015 van Nederland. Deze is samengesteld op basis van onderzoek van Great Place to Work® Nederland. In totaal deden 120 bedrijven mee aan het onderzoek. Jaarlijks worden de hoogst scorende organisaties onderscheiden als Best Workplaces van Nederland.

Burgemeester

Burgemeester Onno van Veldhuizen kon niet anders dan blij zijn met deze plaats. “Proficiat voor alle medewerkers. Erg blij mee #trots #vertrouwen #plezier,” aldus zijn Twitter bericht.

Goed werkgeverschap

Frans Mencke, algemeen directeur, gemeentesecretaris gemeente Hoorn is blij met dit resultaat: ‘Voor de gemeente Hoorn is het onderzoek van Great Place to Work een belangrijke stimulans in ons organisatiebeleid en een mooi instrument om terug te blikken op onze inspanningen voor goed werkgeverschap. Goed werkgeverschap is essentieel voor een organisatie die wil groeien door te leren. Een steeds belangrijker thema voor ons is het effectief opereren in netwerken: het èchte verschil maken we niet op het stadhuis, maar in de stad, de wijken en de regio. Goed werkgeverschap zal zich niet alleen tot de gemeente beperken, maar vaker ook met netwerkpartners worden opgepakt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de samenwerkingsverbanden of de gebiedsteams in de zorg. Wij zijn benieuwd naar de ervaringen van anderen en vertellen uiteraard graag over die van ons.’

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post