Groots openluchtspektakel in haven slotstuk NachtKapers

Reactie(s)

nachtkapers Oostereiland by nightHOORN – Hoorn telt af richting het avondevenement NachtKapers op zaterdag 13 juni. Proef, ruik en beleef Hoorn op een nieuwe manier tijdens deze bijzondere nacht, waarin de historie weer tot leven komt en het culturele leven van Hoorn zich laat zien.

Nu 400 jaar later kijken we terug op een bijzondere gebeurtenis in de historie van Hoorn. Op 14 juni 1615 was het begin van de ontdekkingsreis van Schouten en Le Maire op weg naar een nieuwe route richting de Oost ontdekten zij Kaap Hoorn, het zuidelijkste puntje van Chili. Dit wordt herdacht met de Grande Finale, de Sail-Off; Een spannend spektakel op het water onder regie van Wouter Hakhof.

24.00 uur Grande finale

Klokslag middernacht vindt op en rondom het water, in de haven van Hoorn, de grote finale van NachtKapers plaats. Na een bijzondere ontdekkingstocht door de stad komt het publiek samen op het Oostereiland en het Julianapark. Op een moderne manier nemen de bezoekers, exact 400 jaar later, nogmaals afscheid van Schouten en Le Maire met deze sail-off van de spannende ontdekkingsreis. Ook de onlangs in Hoorn aangemeerde Halve Maen zal hier een belangrijke rol in spelen, net als zeilschip de Egberdina.

Meer dan 100 acteurs, musici, zeelui en acrobaten

Deze expeditie zal niet in stilte vertrekken, maar wordt een ‘spektakel wat ogen, oren en de beleving prikkelt’. Tijdens deze nachtelijke finale van NachtKapers zullen meer dan 100 acteurs, musici, zeelui en acrobaten deze zeehelden een modern afscheid geven, onder de regie van muzikant en componist Wouter Hakhoff. Een spektakel dat de avond in stijl zal afsluiten.

Nieuwsgierige reizigers kunnen alvast op de website www.NachtKapers.nl kijken voor het blokkenschema, het gehele programma vanaf 19.30 uur en de routebeschrijving naar en in Hoorn. Daar kunnen avonturiers ook op ontdekkingsreis met mensen achter de schermen of in de rubriek ‘de Diepte in Met Eline’ meer te weten komen over het leven in de 17e eeuw.

Waar is NachtKapers?

Het evenement NachtKapers vindt zaterdagavond 13 juni plaats op 20 locaties in de binnenstad van Hoorn. Klik op onderstaande afbeelding voor een uitvergroting van de plattegrond en de locaties. Binnenkort meer informatie over wat er dan ook te zien is.

NachtKapers_programma_teaser_LR

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post