Haarhuis en Eltingh maken Balletuin Stratentoernooi compleet

Reactie(s)
Foto Rien Hokken

Foto Rien Hokken

HOORN – Het Stratentoernooi dat Tennisvereniging De Balletuin in Hoorn vanaf dit weekend een week lang organiseert heeft een unieke omlijsting gekregen. Dankzij de inbreng van veel leden, de bijdragen van buurtgenoten en de creativiteit van het organisatiecomité is er voor jong en oud op en rond de tennisbanen van het complex in Risdam-Noord van alles te beleven. De komst van de tennislegenden Haarhuis en Eltingh en een klinkend Buurtfestijn zijn zondermeer bijzonder.

Paul Haarhuis en Jacco Eltingh naar Zwaag

Hoe krijgt een tennisvereniging twee voormalige tennistoppers naar Zwaag? Door een speling van lot won Marcel Groen, lid van De Balletuin, het afgelopen jaar bij 3FM Serious Request een clinic van niemand minder dan meervoudig GrandSlam winnaar Jacco Eltingh. Hij nam contact op met Jacco, het bleek te klikken. Drie leden zijn gaan kennismaken met Eltingh. Deze nam hen mee naar een tennisbaan en gaf de leden tennisles. Kortom, het enthousiasme bleek wederzijds: Eltingh komt samen met tennislegende Paul Haarhuis op zaterdag 27 juni naar De Balletuin. Tussen een aantal trainingen door zullen zij van 14.00 tot 14.30 uur een bijzondere tennisdemonstratie bij De Balletuin verzorgen. De toegang is gratis.

Buurtfeest

Om buurtgenoten elkaar te laten ontmoeten wordt een Stratentoernooi georganiseerd. Dit vooral voor Risdam-Noord en Risdam-Zuid, de twee wijken waar de meeste leden van De Balletuin vandaan komen. De belangstelling is veel groter dan verwacht. Teamcaptains, leden van De Balletuin, verzamelden meer dan 100 buurtgenoten om zich heen. Er zijn complete teams uit één straat en er zijn samengestelde teams. Het afgelopen weekend kwamen de teams oefenen. Voor velen de eerste stappen op de tennisbaan. Nadat deze week de wedstrijden gespeeld zijn worden op zondag 28 juni de finales gespeeld.

BuurtBBQ en buurtfeest

Door de belangstelling voor het Stratentoernooi  en de komst van de tennislegenden zijn veel clubleden enthousiast geworden. Deze leden organiseren op zaterdagmiddag 27 juni van 17.00 tot 20.00 uur een buurtBBQ. Vanaf 22 juni tot en met 24 juni kunnen buurtgenoten zich bij De Balletuin hiervoor aanmelden. De kosten bedragen € 10,- per persoon; jeugd tot 12 jaar betalen de helft.

Ook het buurtfeest dat de vereniging verzorgt vanaf 20.00 uur zal spetterend zijn. Het thema zijn de ‘90’s’, met muziek die alle leeftijden aanspreekt. De Balletuin zet haar deuren open: iedereen is welkom om de bijzondere Balletuinsfeer mee te maken.

Buurtfestijn, veel meer dan tennis

Op zondag 28 juni wordt de speciale week afgesloten met het Buurtfestijn van 14.00 tot 17.00 uur. eze middag is het tenniscomplex dé plek waar de buurtgenoten elkaar ontmoeten. Er is veel te doen en te beleven. Voor de jeugd is er een springkussen en kinderen kunnen geschminkt worden door leden van De Balletuin. Een ander lid vertoont goochelkunsten, weer een ander biedt kipknuffelen terwijl diverse leden zorgen voor ‘Risdammer-muziek’. Dankzij lokale winkeliers is er een aantrekkelijk Rad van fortuin. De inbreng van de buurtbewoners wordt helemaal duidelijk tijdens de BuurtBattle. Een team van Risdam-Zuid treedt in het strijdperk tegen een team van Risdam–Noord. Een dergelijke strijd, er worden vragen beantwoord en opdrachten uitgevoerd, is nog niet eerder vertoond!

Balletje slaan

Liefhebbers die eens een balletje willen slaan wordt die gelegenheid geboden: er is een ballenmachine, een service-snelheidsmeter en er wordt voor rackets gezorgd. Tenslotte verzorgt Jitske Frankenhuis, al jaren de sterkste speelster in de regio, met Babs van Kampen een korte demonstratie. Jitske begon met tennis bij De Balletuin en is nog altijd actief voor de club.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post