Helden van Westfriesland 2015; Zonnig festival op eigen plekje

Reactie(s)
heldenwf_band

Lights Out één van de vele bands met Helden van Westfriesland

BOVENKARSPEL – De derde editie van Helden van Westfriesland vond dit keer aan de andere kant van de Veilingweg plaats. Na twee edities bij het recreatiepark Streekbos koos de organisatie voor een eigen stekje. Het werd een zonnige editie perfect passend bij de festival opzet.

Michiel Beemster namens de organisatie: “Het recreatiepark Streekbos werd ons te druk. Daarom zijn we naar deze locatie gegaan,” Bovendien gaf het de organisatie Fletcha Eventues inclusief Patrick Avontuur en zijn ervaring met Avontuur Themavormgevers ook meer ruimte en mogelijkheden voor een eigen aankleding. Wat volgens de organisatie gewaardeerd werd door het publiek.

heldenwf_backstagepodium

Hoewel het terrein niet heel groot was, kon de organisatie toch drie podia kwijt. Hierdoor was het niet te voorkomen dat je tijdens een break of aan- of afkondiging nummer van de band muziek hoorde van een ander podium. Maar dat leek de gemiddelde toeschouwer niet echt te storen.

heldenwf_discostage

Discostage waar niets te fout was

De podia brachten een mix van eigen werk en covers wat ook goed past bij dit festival. Bij de discostage mocht alles lekker fout. Waarschijnlijk deels geïnspireerd door de afsluit act van Kees de Hond op Lowlands. De foodmarket gaf een keuze aan lekkere hapjes ter afwisseling van het bier en wijn. De bar met speciaal bier had veel concurrentie van het gewone Amstel bier.

Deze derde editie kwamen zo’n 850 bezoekers naar Helden van Westfriesland. “Natuurlijk willen we altijd meer, we willen nog graag verder groeien.” Het festival in het Streekbos moest concurreren met enkele landelijke muziek festivals en ook regionaal waren er alternatieven zoals Live in Hoorn. Beemster erkent dit. “Voor volgend jaar gaan we gewoon weer een nieuwe editie plannen van Helden van Westfriesland, dan zijn dat zaken om rekening mee te houden.”

Foto’s van Helden van Westfriesland

Alle foto’s gemaakt door onze fotograaf staan op onze Facebookpagina. Facebook.com/OnsWestfriesland. Zie je bekenden TAG ze en like je ons ook?

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post