Hoorn kan enkele originele verkeersbesluiten niet vinden

Reactie(s)
Afbeelding uit schetsontwerp Oostergouw

Afbeelding uit schetsontwerp Oostergouw

HOORN – De rotonde op de Oostergouw met De Factorij en De Compagnie wordt omgezet naar een kruispunt met verkeerslichten. In de bekendmaking van 9 maart; het vaststellen van verkeersmaatregelen bij de omzetting blijkt dat de gemeente Hoorn enkele originele verkeersbesluiten niet meer kan vinden.

Elke aanpassing in verkeersbord, wegbewijzenring en markering moet via een besluit worden aangepast. “Op de kruising Oostergouw/De Factorij/De Compagnie een rotonde aanwezig is maar van deze verkeersmaatregel geen verkeersbesluit in ons archief aanwezig is en daarom moet worden volstaan met verwijdering van de bebording;” zo staat er in de bekendmaking te lezen.

“Ja, een enkele keer”

Komt het vaker voor dat besluiten niet meer te vinden zijn? We vroeg het aan de woordvoerder van de gemeente Hoorn. Deze bevestigde dat enkele besluiten niet te vinden waren: “Tijdens het onderzoek naar de reeds genomen verkeersbesluiten over de Oostergouw bleek het archief niet 100% compleet.” Of dit vaker voorkomt bij verkeersbesluiten? “Ja, een enkele keer. Dit wordt dan in de bekendmaking vermeld.”

In principe

Hoe zit dat dan met andere besluiten bij de gemeente Hoorn? “Niet dat wij weten.” Als laatste natuurlijk de vraag of de oorzaak van de vermiste verkeersbesluiten bekend is: “In principe zijn verkeersbesluiten altijd in aparte dossiers opgeslagen in ons archief, met een zeer lange vernietigingstermijn.”

De vermiste verkeersbesluiten hebben geen invloed gehad op de procedure, aldus de woordvoerder.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post