‘Iedereen kan meedoen om 2,5 km te leren hardlopen’

Reactie(s)

Start to Wijkenlopen_sportopbouwwerkHOORN – Wil je gaan hardlopen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is ‘Start to Wijkenlopen’ iets voor jou. In zes trainingen leer je voor een aantrekkelijk tarief de basisbeginselen van het hardlopen. Je voorkomt hiermee blessures en bouwt conditie op. Met de loopcursus kun je ook gratis meedoen aan de Wijkenlopen in Hoorn. De cursus start zaterdag 28 maart bij AV Hollandia of bij Loopgroep Hoorn.

Loopsport groeit

In Nederland doen maar liefst vier miljoen mensen aan hardlopen. De loopsport is hiermee de snelst groeiende tak van sport. De reden hiervoor is eenvoudig: je conditie verbetert, je weerstand neemt toe, je valt er van af, je humeur verbetert, het is betaalbaar en je kunt op veel plekken hardlopen. Helaas raken veel beginnende hardlopers geblesseerd door overbelasting. Om blessures te voorkomen is de loopcursus Start to Wijkenlopen opgezet. De loopclinic wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de rijksimpuls Nationaal Actieplan Sport en Bewegen. Hiermee heeft het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn acht looptrainers van AV Hollandia en Loopgroep Hoorn opgeleid tot gediplomeerde trainers. Zij begeleiden de deelnemers van Start to Wijkenlopen.

Looptraining voor iedereen

Tijdens de cursus ‘Start to Wijkenlopen’ leer je de beginselen van het hardlopen. Iedereen kan aan deze cursus meedoen. Dik of dun, jong of oud, wel of geen loopervaring, man of vrouw. Er wordt rekening gehouden met alle individuele mogelijkheden. Zeker voor de beginnende loper is het belangrijk om te trainen onder deskundige leiding. Dit voorkomt niet alleen blessures maar zorgt ook voor een betere conditie. Het uiteindelijke loopdoel is het uitlopen van 2,5 kilometer tijdens de Kaap Hoorn Wijkenlopen. De cursus bestaat uit zes looptrainingen en een stempelkaart voor deelname aan de acht Kaap Hoorn Wijkenlopen.

Gratis deelnemen aan Wijkenlopen

Deelnemers aan de ‘Start to Wijkenlopen’ kunnen aansluitend aan de loopcursus gratis deelnemen aan de Wijkenlopen. De stempelkaart van de Wijkenlopen (ter waarde van € 25) zit bij de totale prijs van €50 inbegrepen.  Inschrijving en meer informatie via www.sportopbouwwerkhoorn.nl. Het is ook mogelijk om alleen mee te doen aan de Wijkenlopen en niet de trainingen te volgen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post