Inbeslagname na opnieuw rijden zonder rijbewijs

Reactie(s)

politieautoHOORN/MEDEMBLIK – De politie heeft afgelopen weekend bij diverse controle in  Noord-Holland  een aantal bestuurders van de weg gehaald, die de aandacht trokken vanwege hun soms slechte rijgedrag. Oorzaak, zij bleken niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. In de regio Westfriesland betrof het een boete in Hoorn en Medemblik.

Medemblik

In Medemblik bleek een 22-jarige bromfietser hardleers: hij was in januari al bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs op de brommer en nu reed hij wederom zonder rijbewijs. De 22-jarige inwoner van Medemblik kreeg hiervoor wederom een boete en zijn bromfiets werd in beslag genomen.

Hoorn

In Hoorn bleek een 16-jarige snorfietser de nodige aanleiding te geven voor een controle: de jongen reed met zeer hoge snelheid over de J.D. Pollstraat en de technische staat van de snorfiets was slecht: slechts 1 rem, slechte verlichting en op de rollentestbank bleek de constructiesnelheid 56 km/uur.

De 16-jarige jongen uit Hoorn bleek niet in bezit van een rijbewijs en was hier al eerder door de politie voor bekeurd: de snorfiets werd hierop in beslaggenomen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post