Kinderen helpen anderen met ‘Kan ik je helpen-kluspakket’

Reactie(s)
Leerlingen van basisschool OBS Geert Holle krijgen een 'Kan ik je helpen'-kluspakket van wethouder Win Bijman (Koggenland). Foto: Bastiaan Schuit

Leerlingen van basisschool OBS Geert Holle krijgen een ‘Kan ik je helpen’-kluspakket van wethouder Win Bijman (Koggenland). Foto: Bastiaan Schuit

WESTFRIESLAND – “Deze zomer hoeft geen kind zich te vervelen, iedereen kan iets goed doen voor een ander.” Met deze boodschap krijgen 14.000 basisschoolkinderen in Westfriesland een ‘Kan ik je helpen-rugtas’.  Het ‘Kan ik je helpen kluspakket’ is een onderdeel van de campagne ‘Dat is heel normaal’ van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik Opmeer en Stede Broec en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.

De initiatiefnemers vinden de zomervakantie uitstekend geschikt om eens iets voor een ander te doen. Er voor elkaar zijn, je buurvrouw, vriendje, oma of opa even helpen met een klusje. Dat vinden de gemeenten in West-Friesland heel normaal. 14.000 basisschoolkinderen uit de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec, ontvangen daarom voor de zomervakantie het ‘Kan ik je helpen’-kluspakket. Het pakket bestaat uit een spetterende gele rugtas met vrolijke ansichtkaarten met ideeën en klussuggesties.

Een helpende hand

Namens de zes gemeenten zegt wethouder van Koggeland, Wim Bijman: ,,Er zijn voor elkaar begint bij de jeugd.” En het kan zo simpel zijn: de buurvrouw helpen met boodschappen doen. Op de huisdieren van de buren passen als ze op vakantie zijn. Of het oud papier buitenzetten voor je oma. Kinderen komen met geweldige ideeën als je ze vraag: “Wie zou jij helpen?”

De buurman in de tuin, want zijn gras wordt zo hoog. Opa, omdat hij helemaal niets snapt van zijn mobiele telefoon. Allemaal klusjes waarbij jongeren iemand anders kunnen helpen. En iemand helpen geeft een goed gevoel, dat zullen de kinderen deze zomer zeker ervaren.

Kans op bioscoopkaartjes

Alle kinderen die meedoen kunnen een actiefoto insturen. Hiermee geven ze niet alleen andere kinderen inspiratie. Alle inzenders maken kans op bioscoopkaarten voor zichzelf en een vriendje of vriendinnetje. Foto’s van de kinderen in actie zijn de komende maanden te zien op de website www.datisheelnormaalwf.nl.

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post