Kwartaalblad vereniging Oud Hoorn vol achtergronden Kaap Hoorn

Reactie(s)

Cover kwartaalblad_OUdHoornHOORN – Dit jaar is het precies 400 jaar geleden dat er een ontdekkingsreis uit Hoorn vertrok. Een expeditie naar een nieuwe zeeroute naar De Oost. Dit in een tijd dat er nog vele blinde vlekken waren op de landkaart. Om over de gevaren en ontberingen nog maar te zwijgen. Alle achtergrondverhalen over Kaap Hoorn zijn verzameld in het kwartaalblad van Oud Hoorn.

Vereniging Oud Hoorn heeft een grote traditie. Vanaf haar oprichting in 1917 heeft zij zich ontwikkeld tot een actieve vereniging en historisch kenniscentrum. Voor dit themanummer over Kaap Hoorn 400 werkte een indrukwekkende lijst van auteurs en instellingen samen. Zo schrijft Ad Geerdink (Westfries Museum) ‘De ontdekking van Kaap Hoorn of de dadendrang van Isaac Le Maire’. John R. Brozius op zijn beurt over de hoofdpersonen Schouten en Le Maire.

Bewaarnummer

Pieter Kroon praat ons bij over de nieuwe Atlas van Kaap Hoorn. Dirk J. Tang vertelt ons over de oorspronkelijke bewoners van Kaap Hoorn en haar mythes. Martijn Manders en Rene Rentinck schrijven over de archeologische zoektocht naar het jacht de Hoorn. Egbert Ottens van Oud Hoorn over het korte koningschap van Aris Claesz op de Hoornse eilanden. Cees Bakker neemt ons mee aan boord van de schepen van de VOC. Willem van Rooij trekt de lijn door naar het heden en schrijft over de erfenis van de expeditie. Natuurlijk zijn ook de Nederlandse Kaap Hoornvaarders vertegenwoordigd in de personen van Kees van Louvezijn en Gerard van der Meer. Dit alles maakt het een bewaarnummer dat u niet mag missen.

Verkrijgbaar

Deze speciale editie van het kwartaalblad is, zolang de voorraad strekt, te koop bij vereniging Oud Hoorn, de boekhandels in Hoorn en verschillende culturele adressen. Als u nu gebruik maakt van het actielidmaatschap van 15,- via leden@oudhoorn.nl krijgt u het blad gratis thuisbezorgd. Zie ook www.oudhoorn.nl

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post