LED-scherm Oostereiland naar Provincialeweg

Reactie(s)
Artist impression LED scherm Oostereiland

De artist impression van het LED scherm

HOORN – Het LED-scherm op Oostereiland wordt verplaatst naar de middenberm van de Provincialeweg. Dat zijn gemeente Hoorn, Museum van de 20e Eeuw, Cinema Oostereiland, de Vereniging van Eigenaren Oostereiland en bewoners van Achter op ’t Zand overeengekomen. Hiermee komt een einde aan een langslepend conflict.

Het LED-scherm op het Oostereiland heeft de gemoederen de afgelopen jaren beziggehouden. De gemeente Hoorn heeft in eerste instantie zelf de vergunning aangevraagd voor de culturele instellingen. Vervolgens is het LED-scherm in 2012 geplaatst zonder overleg met de eigenaar van de gevel (Vereniging van Eigenaren Oostereiland). Daarbij hadden bewoners van Achter op ’t Zand het gevoel dat zij niet voldoende de mogelijkheid hadden gekregen om bezwaar te maken tegen dit plan. Na intensieve gesprekken met alle betrokkenen is er een alternatief gevonden.

Alternatieve oplossing

Het LED-scherm wordt verplaatst naar de middenberm van de Provincialeweg, tussen het Keern en de Maelsonstraat. Daarvoor in de plaats komt op de huidige plek van het LED-scherm een statisch bord te hangen en komt er voor de culturele instellingen van het Oostereiland een mogelijkheid voor posteruitingen vóór de brug naar het Oostereiland. Dit moet nog worden ontworpen, maar zal in ieder geval passen bij het historische karakter van het Oostereiland.

Het eigendom, beheer en onderhoud van het scherm blijft in handen van eigenaren Cinema Oostereiland en het Museum van de 20e Eeuw. Vanwege de betrokkenheid van de gemeente in het verleden neemt de gemeente de kosten voor de verplaatsing van circa 75.000 euro voor zijn rekening. De gemeente verwacht dat de verplaatsing eind dit jaar rond is.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post