Leerlingen Copernicus winnen Microkrediet onderneming van 2015

Reactie(s)
copernicus_microkrediet_2015

Winnende ondernemers Leonie en Faye met de oorkonde en de beker.

AMSTERDAM/HOORN – Op dinsdag 9 juni 2015 was bij de Knowmads Businessschool Amsterdam de uitreiking van de landelijke verkiezing van ‘Microkrediet onderneming van het jaar’ van Day for Change. Eén van de drie finalisten was de onderneming Sunday Tea Time van 2 leerlingen van het Copernicus SG uit Hoorn. Deze onderneming is de winnaar geworden en mag zich de beste Microkrediet onderneming van NL 2015 noemen.

High Tea bedrijf

Uit ruim 6500 leerlingen en ruim 2000 ondernemingen die mee hebben gedaan zijn zij als winnaar uit de bus gekomen met hun High Tea bedrijfje. De winnende leerlingen Leonie Gaal (13) en Faye Koning (14) zitten in klas 2 havo/vwo op het Copernicus SG te Hoorn. Als ondernemer hebben zij drie keer een High Tea georganiseerd bij de BSO Berend Botje en bij de Stadsspeeltuin in Hoorn. “In de ochtend de producten klaarmaken met de kinderen en in de middag het samen opeten met papa, mama, opa’s of oma’s.”

Ook organiseerde zij een loterij tijdens deze High Tea. De prijzen van de loterij en de producten hebben ze allemaal via sponsoring van lokale ondernemers ontvangen. Dit hebben zij gedaan door actief op zoek te gaan naar investeerders. In totaal hebben de leerlingen hiermee ruim € 450,- winst behaald wat naar het goede doel ‘Day for Change’ gaat. Na dit project willen de meiden nog doorgaan met hun onderneming en dit zo op meerdere locaties aanbieden. Meer informatie is te vinden via www.sundayteatime.tk

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post